Αλέξης Σαββόπουλος

Το σοκ της απώλειας Σανικίτζε και η διαχείρισή της

Θυμηθείτε τι έγραφα από αυτήν εδώ την γωνία δυο μόλις μέρες πριν για τον Βίκτορ Σανικίτζε: «Ο Γεωργιανός ίσως αποδειχτεί ο πιο πολύτιμος γιατί και εμπειρία διαθέτει και πλουραλισμό στο παιχνίδι του»

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το έδειξε στο ένα και μοναδικό φιλικό που αγωνίστηκε που μοίρασε 11ασίστ. Συν ότι έχει παραστάσεις και προέρχεται από πρόσφατη αγωνιστική δραστηριότητα με την Εθνική του ομάδα». Δυστυχώς τον 30χρονο γεωργιανό ο Άρης θα τον στερηθεί στο υπόλοιπο μιας χρονιάς που μόλις άρχισε. Στην περίπτωση του σοβαρού τραυματισμού του Σανικίτζε δυο είναι οι παράμετροι. Ο ένας αφορά το ηθικό κομμάτι.

Ένας τέτοιος τραυματισμός σε ένα ήδη επιβαρυμένο γόνατο δεν μπορεί παρά να προκαλεί συμπάθεια, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων. Δύναται ακόμη και να τερματίσει πρόωρα την καριέρα του αθλητή που δεν βρίσκεται και στην πρώτη του νιότη. Ακόμη και αν δεν συμβεί αυτό, ο Σανικίτζε δύσκολα θα επανέρθει στα ίδια μπασκετικά επίπεδα.

Ο Άρης, που επί Πρίφτη ειδικά, έχει κάνει σημαία τη σημασία της οικογένειας σε όλες τις εκφάνσεις, είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει τον παίκτη. Το κάνει ήδη από χθες. Σε τέτοιους τραυματισμούς μετράει το πόσο πιστά θα τηρήσει ο αθλητής το στάδιο της αποκατάστασης συν φυσικά το ψυχολογικό κομμάτι και η καθημερινή μάχη με τον ίδιο σου τον εαυτό. Ο Σανικίτζε από σήμερα ανεβαίνει τον Γολγοθά του. Τουλάχιστον δεν είναι μόνος!

Η άλλη παράμετρος έχει να κάνει με την διαχείριση από μέρους του Άρη του σοκ της απώλειας του Σανικίτζε για όλη τη σεζόν. Ο κόουτς Πρίφτης είχε στηρίξει πολλά στον γεωργιανό που κάνει αμέτρητες δουλειές στο παρκέ (μέχρι και να κατεβάσει την μπάλα εν είδει πλει-μέικερ) και υποχρεώνεται με το καλημέρα να επανασχεδιάσει τα πλάνα του και φυσικά να βγει στην αγορά ώστε να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του αφού η φορτωμένη από υποχρεώσεις σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη καθιστά επιτακτική την αναπλήρωση του κενού.
Ευτυχώς είναι ακόμη αρχή. Δεν αποκλείεται οι κίτρινοι να στραφούν στην περίπτωση του Ταντίγια Ντραγκίτσεβιτς που τους είχε απασχολήσει και προ Σανικίτζε.

Υ.Γ.: Η παρουσία του Νίκου Γκάλη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν ευχάριστη έκπληξη για πολλούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x